Το Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα αποχαιρετά το καλοκαίρι, με τις «Εκκλησιάζουσες»

Το Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα αποχαιρετά το καλοκαίρι, με τις «Εκκλησιάζουσες»

Το Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα αποχαιρετά το καλοκαίρι, με τις «Εκκλησιάζουσες» από την ομάδα του Βαρνάβα του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη, η οποία πρόκειται να ανέβει από τις 21/9 – 24/9.

Ξεκίνησε με τη παράσταση της Κεντρικής Σκηνής «Το Σακκάκι που Βελάζει» του Στρατίεβ σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη, ακολούθησε η εφηβική σκηνή με το έργο «Υπηρέτης Δύο Αφντάδων» του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία της Ωραιοζήλης Καραγιαννίδου, μετά η Νεανική Σκηνή με την «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Πελαγίας Αγγελίδου.

Ήταν για εμάς άλλη μια ευχάριστη και δημιουργική σεζόν, γιατί όλοι οι άνθρωποι του ΔΗΘΕΜΑ, εξακολουθούν να εργάζονται με το ίδιο πάντα ενδιαφέρον και να μας χαρίζουν ωραίες παραστάσεις με ουσία και νόημα και προπάντων να κρατάμε ζωντανό το θέατρο και το πολιτισμό.

Πριν αποχαιρετήσουμε να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές όλων των παραγωγών, τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς που με τόση αγάπη υπερασπίζονται και υπηρετούν το έργο τους, και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και όλους εσάς τους συμπολίτες μας για την στήριξη στο έργο του Δημοτικού Θεάτρου.

Παραμένουμε ενεργοί και δραστήριοι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με νέες παραγωγές και δράσεις για το χειμώνα.

Με εκτίμηση για το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
Η πρόεδρος
Αναστασία- Χάιδω Ρίζου
Τα Μέλη του ΔΣ.

«Εκκλησιάζουσες»
Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη
Από τη Σκηνή Βαρνάβα
Από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

Πρεμιέρα Πέμπτη 21/9/17 στον Βαρνάβα.

Αριστοφάνης o ποιητής των ελαττωμάτων μας. Πάντα σκωπτικός καίριος και προκλητικός , μα πάνω από όλα Σύγχρονος. Μια ακόμα πολιτική κωμωδία, σάτιρα από τις χαρακτηριστικές του, στην οποία για άλλη μια φορά μετά τη «Λυσσιστράτη» τάσσεται υπέρ των γυναικών. Η πρωταγωνίστρια του έργου η Πραξαγόρα είναι εκείνη που θα αναλάβει τα ηνία της γυναικείας επανάστασης με μοναδικό στόχο την αλλαγή ολόκληρης της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Υπόθεση

Η πανέξυπνη Πραξαγόρα μεταμφιέζεται σε άνδρα, μαζί με όλες τις γυναίκες της Αθήνας και η γυναικεία πομπή φτάνει ως την Εκκλησία του δήμου – στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου – και ψηφίζουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια των γυναικών. Κάτι που φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω, καθώς οι γυναίκες είναι έτοιμες να επιβάλλουν εκτός από την περιουσιακή και την ερωτική κοινοκτημοσύνη.

Συντελεστές
Μετάφραση Διασκευή: Η Θεατρική ομάδα
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης
Μουσική : Γιάννης Ψειμάδας
Μουσικολογία – Σκηνικά Κοστούμια: Η θεατρική Ομάδα
Παίζουν: Μαρίνα Αντωνίου, Αναστασία Αποστόλου, Δήμητρα Βουλγαρέλη, Ελένη Δήμου, Πέτρος Λαμπαρός, Γιώργος Λέπουρης, Εύη Μασιόλα, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, Αναστασία Παπαθανασίου, Φίλιππος Σδράλιας, Αναστασία Τουρκαντώνη, Όλγα Φωτίου, Ματίνα Χαρίση, Θανάσης Χούντρας.

Ημέρες παραστάσεων ώρα στις 21:00

21/ 9 Γήπεδο Βαρνάβα
22/9 Πέτρινο Θέατρο Καλέντζι
23/9 Θέατρο Βασίλης Τσάγκλος
24/9 Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης

Γενική είσοδος 5 ευρώ