Παιδική παράσταση για τα παιδιά του Δ. Μαραθώνα- ελεύθερη είσοδο

Το Δημοτικό Θέατρο θεωρώντας ότι οι γιορτές είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι για τα παιδιά, κατόπιν απόφασης του ΔΣ θα  χαρίσει στους μικρούς μας φίλους μια παιδική παράσταση για τις ημέρες αυτές εντελώς δωρεάν.

Πρώτη παράσταση Τρίτη  26/12/2017 11:30π.μ. ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

και η δεύτερη  Τρίτη 2/1 /2018  11:30 π.μ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

 

(ΞΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ)

Μία παράσταση για παιδιά

 από την Έφη Καρακώστα

Η προσεγμένη μουσική επιμέλεια και οι ζωντανοί ήχοι επί σκηνής διευρύνουν τους μουσικούς ορίζοντες των παιδιών και ο σκηνικός χώρος ενδυναμώνει την φαντασία τους.

Η Ε. Καρακώστα, έμπειρη καλλιτέχνης και παιδαγωγός, συνδυάζει την παράδοση των αρχαίων Μίμων και ηθοποιών της Commedia del Arte, με την αμεσότητα των Παραμυθάδων και Tirititeros.

Το κείμενο είναι βασισμένο σ’ ένα παραμύθι των Αδελφών Grimm διασκευασμένο για μία αφηγήτρια και πέντε Ζώα (Λιοντάρι, Κότα, Πρόβατο, Γάιδαρο, Γουρούνι), αρκετά εξανθρωπισμένα και με έντονο συμβολικό χαρακτήρα. Προβάλει την ανάγκη για τον σεβασμό στο περιβάλλον, την αλληλεγγύη και αδελφοποίηση των λαών  και τα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων.

«Η ελάχιστη  προσφορά από τον καθένα μπορεί να γίνει κάτι μεγάλο για όλους»

Η παράσταση όπου έχει παιχτεί ενθουσίασε μαθητές και δασκάλους,  για το αισθητικό – καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα, αλλά και γιατί κατορθώνει να κρατά το ενδιαφέρον των θεατών της μέχρι το τελευταίο λεπτό. Καλεί τα παιδιά σ’ ένα πανηγύρι, εμπλέκοντάς τα διαδραστικά με ενεργό ρόλο στη θεατρική πράξη. Διασκεδάζει και ψυχαγωγεί. Μπορεί να εμπλουτίσει οποιαδήποτε σχολική γιορτή και ειδικά την Χριστουγεννιάτικη.

 

 

Συντελεστές της Παράστασης

Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία : ΈφηΚαρακώστα

Σκηνικός χώρος : Ελένη Στρούλια

Μουσική Επιμέλεια : Βάλια Μελετίου

Κοστούμια – Ειδικές Κατασκευές : Ελένη Παπαναστασίου

Ζωγραφική : Ελένη Μάρκου

Φωτογραφίες : Μαίρη Ζαφειροπούλου

 

Παίζουν : Έφη Καρακώστα και Βέρα Χατζηιακώβου