Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Μαραθώνα και Προέδρου του ΔΣ του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. με αφορμή το “1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Δήμου Μαραθώνα”

To Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα είναι η πολιτιστική κοιτίδα του Δήμου μας.

Στην Αρχαία Ελλάδα το θέατρο κατείχε ιδιαίτερα σημαντική θέση στην κοινωνική ζωή αφού ήταν το μέσο που ψυχαγωγούσε την ανθρώπινη ψυχή (Αγωγή Ψυχής – Ψυχαγωγία). Το θέατρο καλλιεργεί τον άνθρωπο τόσο πνευματικά όσο και κοινωνικά.

Στην εποχή μας, που η πραγματική έννοια της ψυχαγωγίας έχει αλλοιωθεί, όλοι μας έχουμε πραγματικά ανάγκη την επαφή με μία από τις ύψιστες τέχνες, αυτή του θεάτρου, αυτή που γεννήθηκε στην Ελλάδα και που είναι προίκα όλης της ανθρωπότητας.

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα εκτός των άλλων στοχεύει στην επικοινωνία των πολιτών μέσω της τέχνης του θεάτρου και στην καλλιτεχνική δημιουργία. Έτσι δημιουργούνται δυνατοί δεσμοί με τους κατοίκους όλων των περιοχών του Δήμου μας, που συχνά αναζητούν αυθεντικούς τρόπους ψυχαγωγίας.

Έχοντας σκοπό την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας στον τόπο μας επιχειρεί να αγκαλιάσει όλους όσους αγαπούν το θέατρο και όχι μόνο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας διοργανώνει το «1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Δήμου Μαραθώνα».

Σε αυτήν την επιλογή, μας ώθησε το ενδιαφέρον πολλών συνδημοτών μας για το θέατρο, τις τέχνες και τα γράμματα. Η ενασχόλησή τους με το ερασιτεχνικό θέατρο, δημιουργεί πολλές μικρές κοιτίδες πολιτισμού στην περιοχή μας. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία σε όλες αυτές τις ομάδες να ενωθούν, να εκφραστούν και να δείξουν τη δουλειά τους σε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας. Πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί το συγκεκριμένο Φεστιβάλ και να αποτελεί κάθε χρόνο μία μεγάλη θεατρική γιορτή στον τόπο μας.

Θέλουμε η καρδιά της θεατρικής παιδείας να χτυπά δυνατά στο Δήμο μας.

Πολύτιμος συμπαραστάτης μας το ξενοδοχείο Golden Coast με την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις θεατρικές ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο 1ο Φεστιβάλ και σας διαβεβαιώνω ότι σε ενέργειες που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό θα είμαστε πάντοτε αρωγοί και συμπαραστάτες.

Κλείνω με τα λόγια του Καρόλου Κουν ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης: «Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος

Στέργιος Τσίρκας